Zijn refurbished toestellen zo goed als nieuw?

Zijn refurbished toestellen zo goed als nieuw?

Er is altijd veel twijfel bij mensen of een refurbished toestel wel net zo goed is als een nieuw toestel. Een refurbished toestel is in ieder geval beter dan een tweedehands toestel. Maar is het dan te vergelijken met een gloednieuwe iPhone bijvoorbeeld?

Zelf zou ik niet zeggen dat een refurbished toestel te vergelijken is met een gloednieuw toestel. Maar dat is puur omdat er bij gloednieuwe toestellen niet aan wordt gezeten wanneer ze van de lopende band komen. Dit betekent dus nog niet dat ze dan ook daadwerkelijk beter zijn in functionaliteit, want er zijn vaak genoeg gloednieuwe producten die moeten worden teruggestuurd vanwege kleine mankementen. 

Is nieuw beter als refurbished?

Nieuw klinkt dus wel beter in de oren voor de meeste mensen, maar is niet per se een reden waarom de kwaliteit beter is van een gloednieuw toestel ten opzichte van een refurbished toestel. Het is dus niet echt te vergelijken, omdat een refurbished toestel meer reparaties heeft gehad. En dit is juist positief, want ze zijn per toestel compleet nagekeken en de onderdelen die kapot waren zijn vervangen. dus je zou kunnen zeggen dat een refurbished toestel soms beter is als een nieuw toestel.

Wel kunnen we op zijn minst stellen dat refurbished producten “zo goed als nieuw” zijn. Ze zijn streng gecontroleerd en zijn in ieder geval totaal niet te vergelijken met tweedehands producten.

Hoeveel scheelt een refurbished product in prijs?

Maar omdat de refurbished producten over het algemeen een langer bestaan hebben als een nieuw product, is de prijs daar ook duidelijk op aangepast. Bij bijvoorbeeld oudere telefoons zoals een iPhone 5 is het prijsverschil erg groot. het kan namelijk oplopen tot een korting van 60% ten opzichte van de nieuwprijs. Bij de nieuwere modellen is het verschil in prijs helaas wat minder, maar blijft een aantrekkelijke deal voor de consument

Hier op Refurbuy.nl vind je de meest voordelige iPhones, iPads en Macbooks. Je kan toestellen vergelijken verschillende aanbieders van refurbished producten om zo de beste keuze te maken.

Refurbished Telefoons

Refurbished Tablets

Refurbished Laptops 

Lees hier meer over "Wat is refurbished?"