Welke refurbished condities zijn er?

Welke refurbished condities zijn er?

Op de webshop van Refurbuy.nl zijn verschillende refurbished aanbieders aangesloten. Al deze aanbieders verkopen refurbished producten met verschillende gradaties, want voor de koper is het niet altijd makkelijk om een keuze te maken wanneer ze een refurbished product willen aanschaffen. Wij hebben op een rijtje gezet wat de meest gebruikte gradaties zijn en wat deze dan ook daadwerkelijk inhouden.

A-Grade 

We beginnen bij de beste gradatie de A-grade. Dit wordt wordt door de meeste aanbieders al zo goed als nieuw beschouwt. Het product heeft nagenoeg een perfect uiterlijk en en is eigenlijk niet te onderscheiden van een gloednieuw product. Vaak is het prijsverschil van een product met A-grade ten opzichte van een nieuw product ook niet heel erg groot omdat, het gewoonweg zo goed als nieuw is.

B-Grade

B-grade is een soort van de middenmoot van de gradaties. De producten met deze gradatie hebben iets meer gebruikssporen, maar zijn maar minimaal te zien. Over het algemeen heeft het een prima uiterlijk. Wel moet gezegd worden dat het desbetreffende product gewoon normaal werkt zoals elk ander product, want hij is grondig nagekeken door specialisten. De prijs ligt weer iets lager dan de A-grade en dat is vanwege de gebruikssporen die erop kunnen zitten.

C-Grade

De C-grade is de laagste gradatie. Hier zitten wel echt duidelijke gebruikssporen op en ziet er optisch gewoonweg niet meer mooi uit. Net zoals bij alle refurbished producten is de werking van wel gewoon goed. Voor de mensen die het niet uitmaakt dat er gebruikssporen op hun product zitten, is een refurbished product met C-grade een perfecte match. Ook omdat de prijs aanzienlijk lager ligt en de verschillen wel kunnen oplopen tot 60% ten opzichte van een nieuw product.

Garantie

Voor vele kopers blijft er altijd een twijfel bij het kopen van een refurbished product. Om te proberen deze twijfel een beetje weg te halen, is er altijd nog de garantie waar je op kan terugvallen. Alle refurbished aanbieders geven minimaal 1 jaar garantie en vele zelfs 2 jaar. Dit is voor veel mensen toch een zekerheid dat ze altijd terug kunnen naar de desbetreffende webshop om het refurbished product gratis te laten maken.

Wil je nu meer lezen over refurbished producten kijk dan naar de andere artikelen. En als je nog niet helemaal duidelijk is wat refurbished is kan je dat ook in een ander artikel terug lezen.