Wat is refurbished laptop?

Wat is refurbished laptop?

Online een refurbished laptop kopen kan je op heel veel sites doen. Maar wat is een refurbished laptop nu eigenlijk en wat zijn de voor en nadelen hiervan. In dit blogartikel gaan we dit allemaal uitleggen.

Refurbished apparatuur is over het algemeen net zo goed als nieuw en voldoet volledig aan alle fabriekseisen die aan de apparatuur gesteld wordt. Het betekent dat het apparaat, in dit geval een laptop, eerder in gebruik is geweest, maar helemaal gereviseerd is. Alle kapotte onderdelen zijn vervangen en het enige wat er mis mee kan zijn is de buitenkant van de laptop. En dit heeft verder geen invloed op de werking van de refurbished laptop. Het is daarom ook dat niet elke laptop verkoper zomaar een refurbished label eraan mag hangen.

Voordelen refurbished laptop

  • In eerste instantie is refurbished veel goedkoper als een gloednieuwe laptop. de prijzen zijn al snel 40% lager als normaal.
  • Daarbij ben je ook duurzaam bezig want je geeft de laptop een tweede leven. En zo hoeven er geen nieuwe laptops gemaakt te worden in fabrieken die veel vervuilde stoffen uitstoten.
  • En er wordt gewoonweg super goed gelet op de kwaliteitseisen van een refurbished laptop wat natuurlijk een goede geruststelling is voor de koper.
  • Het laatste voordeel is dat er minimaal 1 jaar garantie op een refurbished laptop moet zitten.

Nadeel refurbished laptop

Over het algemeen zijn er niet heel veel nadelen en dit zal je merken wanneer je een refurbished laptop aanschaft. Het enige nadeel zou kunnen zijn dat je bij de verkeerde onbetrouwbare aanbieder een laptop koopt wat geen goeie service geeft. En dit is dus zeker iets waar je goed op moet letten de aankoop van een refurbished laptop.

Hoe kies je de beste refurbished laptop?

Wij hebben op Refurbuy.nl een uitgebreid aanbod van refurbished producten en ook van laptops. Je kunt gemakkelijk filteren op merk en prijs en dit zal het super makkelijk maken om de ideale refurbished laptop te vinden voor jou!