Wat is Refurbished? En wat zijn de voordelen?

Wat is Refurbished? En wat zijn de voordelen?

Het is al een aantal jaren een flinke trend. Refurbished producten schieten tegenwoordig uit de grond en deze producten worden door verschillende aanbieders verkocht. Maar wat is refurbished nu eigenlijk? Wij hebben voor jou het antwoord!

De definitie van refurbished is het renoveren en schoonmaken van een elektronisch product. De vertaling van het woord refurbished is letterlijk “gerenoveerd”. Er worden continu laptops, telefoons en consoles retour gestuurd, omdat er vaak een aantal mankementen aan zijn. Maar dit zijn meestal kleine beschadigingen die makkelijk te overzien zijn en dus ook vrij eenvoudig gerepareerd kunnen worden. Dit is ook wat er gebeurd met deze producten.

 

Het desbetreffende product kan niet meer als nieuw verkocht worden dus het wordt schoongemaakt en eventuele onderdelen worden vervangen. Hierna is het dus wel mogelijk om het product te verkopen met de naam refurbished erop geplakt. Dit betekent dat er wel dat er op het refurbished product krassen kunnen zitten, maar dit heeft verder geen invloed op de werking ervan.

Voordelen van refurbished

Het grootste voordeel bij het kopen van een refurbished product is toch wel de prijs. Het verschil met de nieuwwaarde kan vaak oplopen tot 50% goedkoper. Voor de consument is dit natuurlijk het grootste voordeel en dus ook de reden om een refurbished product aan te schaffen.

De kwaliteit van refurbished producten voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en zijn na het revisieproces te vergelijken met een nieuw product. Er zit dus ook een groot verschil in een tweedehands product en een refurbished product aangezien een tweedehands product verder geen kwaliteitscheck heeft gehad en er al oudere onderdelen in kunnen zitten.

Ook de garantie is een groot voordeel bij het aanschaffen van een refurbished product. Er zit bij alle aanbieders van refurbished producten minimaal een garantie van 1 jaar en er zelfs enkele die een garantie van 2 jaar geven. Dus zelfs al is het refurbished product niet goed je kunt hem altijd nog opsturen voor reparatie of vervanging.

Dit is natuurlijk allemaal super mooi en voordelig, maar bij het kopen van een  refurbished product ben je ook duurzaam bezig. Aangezien je het product een tweede leven geeft. Wil je daar meer over weten lees dan ons andere artikel “Is refurbished duurzaam?”.

 

Refurbished: een goedkoper alternatief!

 

Voor vele zijn de nieuwste iPhones en iPads te duur om elk jaar te kopen. En wij van refurbuy.nl begrijpen dat heel goed! Er zijn vele aanbieders op de markt te vinden die refurbished producten aanbieden. We hebben voor jou alle producten van de aanbieders op onze website geplaatst om zo alle iPhones, iPads, Macbooks en andere Laptops te vergelijken. Maar je keuze door gemakkelijk een filter in te schakelen.

Bespaar maar liefst meer dan 100 euro op telefoons en Laptops!

 

Refurbished iPhones

Refurbished iPads

Refurbished Laptops

Refurbished Desktops

Refurbished Monitors

 

Refurbished producten zijn de uitkomst voor mensen die dus niet per se het nieuwste model iPhone, iPad of Laptop hoeven en toch een zakcentje over willen houden.