Tips voor het kopen van een refurbished iPhone

Tips voor het kopen van een refurbished iPhone

Ben jij op zoek naar een iPhone, maar hoeft dit niet per se het allernieuwste model te zijn? Oudere modellen zijn nog iets te duur voor jou en bij een tweedehands iPhone kan het zijn dat er toch iets mis mee is. Dan is een refurbished iPhone misschien wel wat voor jou!

Een refurbished iPhone is dus niet te vergelijken met een tweedehands toestel, want de iPhone wordt streng gecontroleerd en wanneer nodig worden onderdelen vervangen.

Maar waar moet je op letten als je een refurbished iPhone wilt gaan kopen? Er zijn veel verschillende partijen die refurbished producten verkopen. En er zijn ook vrij grote kwaliteitsverschillen in de refurbished markt te vinden. Wij hebben voor jou de beste tips op een rijtje gezet voor het aanschaffen van een refurbished iPhone.

Is de webshop betrouwbaar?

Of de webshop betrouwbaar is geldt niet alleen voor sites die refurbished producten verkopen, maar voor alle webshops. Er zijn vele webshops te vinden op het internet, maar deze zijn zeer zeker niet allemaal betrouwbaar. Dus zorg ervoor dat als je een bepaalde webshop niet kent altijd van te voren even onderzoek doet naar de webshop om te kijken of ze wel de service leveren die ze beloven.

 

Hoe wordt de iPhone gecontroleerd?

Er wordt bij veel refurbished webshops aangegeven dat de refurbished iPhone die ze leveren “zo goed als nieuw” is, maar dan met gebruikssporen. Probeer er altijd goed op te letten hoe de refurbished iPhone wordt schoongemaakt en opgeknapt, want bij sommige refurbished webshops wordt die alleen schoongemaakt en er worden de onderdelen niet vervangen. Let hier dus goed op!

Zorg voor garantie

Zorg er altijd voor als je een refurbished iPhone koopt dat er garantie op zit, want wanneer je dadelijk een iPhone binnen krijgt die niet compleet werkt zit je met de gebakken peren. Vooral bij het kopen van een refurbished iPhone is het van belang om op de garantie te letten aangezien het natuurlijk geen volledig nieuwe producten zijn. Daarbij is het goed om te controleren of de iPhone alle originele Apple-onderdelen heeft.

Zijn alle onderdelen van de refurbished iPhone van Apple?

Apple producten hebben allemaal Apple-onderdelen en deze worden vaak na gemaakt door andere partijen. Echter zijn deze onderdelen niet origineel en dus ook niet betrouwbaar om te gebruiken bij Apple producten. Dit kan namelijk sneller zorgen voor complicaties. Het kan er zelfs voor zorgen dat de accu in de brand vliegt en dat is iets wat je natuurlijk niet wilt hebben. Daarbij kan het ook problemen opleveren bij het opladen van de iPhone.

Zijn het 100% Apple onderdelen?

Het belangrijkste om te weten is hoe goed de iPhone wordt gecontroleerd. er zijn refurbished aanbieders die zeggen dat ze apparaten uitvoerig controleren en dat hun apparaten originele Apple onderdelen bevat. Maar hoe weet je of dit wel goed gebeurd?

Daarom moet je er ook voor zorgen dat je garantie hebt op je iPhone die je gaat kopen, zodat je eventuele fouten altijd verholpen kunnen worden bij de aanbieder.

Waar vind je de juiste refurbished iphone?

Zoals we al eerder aanhaalde zijn er verschillende aanbieders van refurbished producten en met de tips hierboven kun je al veel gemakkelijker een keuze maken, maar op www.refurbuy.nl kun je de goedkoopste iPhones op een rijtje zien en alleen maar van de beste online refurbished aanbieders.

We kunnen ons voorstellen dat je nog steeds twijfelt over het kopen van een refurbished iPhone aangezien je niet goed kunt weten of het goed gecontroleerd wordt. Gelukkig zijn er genoeg mensen die al refurbished producten gekocht hebben en die hebben hun ervaring

gedeeld op het internet. Over het algemeen zijn de consumenten vaak wel positief over refurbished producten, maar sommige vragen zich ook af of het prijsvoordeel het wel altijd waard is. Om een goede en verstandige keuze te maken is het handig om eens te kijken naar deze ervaringen.