Is refurbished duurzaam?

Is refurbished duurzaam?

De lagere prijs van refurbished producten is vaak reden tot aanschaf. Dit is echter niet de enige goede reden om een refurbished product aan te schaffen! Een refurbished product houdt in dat het al een eerdere eigenaar heeft gehad.

Daarna is het flink onder de loep genomen waarna het wordt gecontroleerd en schoongemaakt zodat hij als refurbished product verkocht kan worden. Dit betekent dus ook dat er minder elektronische apparaten gemaakt hoeven te worden.

Nederland wordt meer duurzaam

Er zijn in heel Nederland steeds meer bedrijven die rekening houden met het milieu. En ook steeds meer mensen vinden het milieu belangrijk. In 2013 was lette 30% op bij het kopen van duurzame producten. In 2015 was dit 42% en is inmiddels ook weer gestegen tot 49%. We merken dat er steeds meer vraag komt naar duurzame producten en dat Nederland zich zorgen maakt over het milieu.

 

Waarom is refurbished duurzaam?

Er worden op de wereld steeds meer elektronische apparaten gemaakt en dit is milieutechnisch een zware aanslag op onze wereld. Dan hebben we het over de uitstoot van broeikasgassen en het ontstaan van gevaarlijk afval en mijnbouw naar schaarse delfstoffen die noodzakelijk zijn voor de productie van elektronische apparaten. Dus wanneer je een refurbished product koopt ben je niet alleen veel goedkoper uit, maar ben je ook bezig met verbetering van het milieu.

Refurbished is een duurzame keuze

Dus als je bewust bezig wil zijn met het milieu dan zijn refurbished producten een betere en ook nog eens goedkopere keuze dan het kopen van normale elektrische apparaten. De grootste verzameling goedkope betaalbare refurbished producten kun je op deze webshop bekijken. Bekijk bijvoorbeeld eens ons grote aanbod aan refurbished iPhones.