Hoe bespaar je geld bij het kopen van een nieuwe telefoon?

Hoe bespaar je geld bij het kopen van een nieuwe telefoon?

Er zijn zoveel verschillende telefoons in de wereld en allemaal met een andere prijs en kwaliteit. Het zoeken naar de perfecte telefoon voor jou is net als het zoeken naar een speld in een hooiberg. Wij gaan je een aantal tips en opties geven wat je kan doen om flink wat geld te besparen bij het kopen van een telefoon, maar wel met de juiste kwaliteit natuurlijk.

Tip 1

Verkoop je oude telefoon! Zo makkelijk is het om geld te verdienen en dus te besparen op je nieuwe telefoon. Marktplaats is natuurlijk een ideale plek om je oude telefoon aan te bieden en te verkopen. Ik weet dat er veel mensen zijn die een beschadigde telefoon hebben en het dus niet zo makkelijk is om deze te verkopen, maar je zult er altijd iets van geld uitkrijgen.

Tip 2

Een andere tip is het inruilen van je telefoon. Dit gaat wel alleen wanneer je ook werkelijk nog een werkende en vrijwel onbeschadigde telefoon hebt. Maar als je dit hebt dan zul je vaak verbaasd zijn hoeveel geld je nog kunt krijgen voor een oude telefoon.

Tip 3

Je hoeft niet altijd de duurste en nieuwste telefoon te kopen. De nieuwe iPhones en Samsung telefoons zijn vaak 1000 euro of zelfs meer. Dit is natuurlijk absurd en kan veel goedkoper wanneer je een oudere generatie of ander merk telefoon koopt. Dus vraag je zelf eerst altijd af of je de specificaties die de nieuwe telefoons hebben wel echt nodig hebt. 

Tip 4

Koop een refurbished telefoon! Refurbished telefoons zijn oude telefoons waar de kapotte onderdelen van zijn van vervangen en helemaal zijn nagekeken. De prijs van deze refurbished telefoons ligt vaak 40 % lager dan de nieuwprijs. Je kunt dus flink wat geld besparen terwijl je vrijwel geen kwaliteit verliest. 

Tip 5

Een nog goedkopere oplossing is het kopen van een tweedehands telefoon. Hierbij is het wel een risico dat de kwaliteit van de telefoon niet helemaal top is. De prijs is wel vaak 70% lager dan de nieuwprijs. En hier bespaar je dus flink mee, maar je zult deze telefoon niet heel erg lag in gebruik kunnen hebben.

Tip 6

De allerlaatste tip! Vergelijk goed alle aanbieders die te vinden zijn. En vergelijk de verschillende telefoons qua prijs en kwaliteit. Ook is het handig om te kijken naar de reviews van andere om te zien of het wel waar is wat de aanbieders zeggen.

 

Dit zijn een aantal tips om te gebruiken bij de aanschaf van een nieuwe telefoon. Hopelijk hebben ze geholpen met de keuze naar een goedkope maar kwalitatief goed telefoon.