Garantie bij refurbished producten

Garantie bij refurbished producten

Er zijn super veel verschillende refurbished aanbieders te vinden op het internet. Maar waar moet je dan op letten bij het kopen van een refurbished product? De garantie die je erbij krijgt is misschien wel een van de belangrijkste dingen waar je goed naar moet kijken. Een refurbished product is namelijk niet gloednieuw en kan dus sneller mankementen hebben. 

Wat is garantie ?

Om te beginnen gaan we kijken wat garantie eigenlijk inhoud. Garantie is in principe dat de verkoper een bepaalde zekerheid van een product waarborgt en het voldoet aan bepaalde eisen. Bij de garantie hoort ook altijd een garantietermijn.

Lengte van garantie

De lengte van een garantietermijn kan heel erg uit elkaar lopen. Elke aanbieder van refurbished producten geeft andere garantietermijnen aan van 1 tot 3 jaar lang. Hoe langer de termijn is des te minder risico je loopt als koper. Daarbij is het wettelijk verplicht om minimaal 1 jaar lang garantie te geven bij refurbished devices. Kortom het is dus vaak wel positief wanneer een aanbieder een langere garantietermijn aanbied. Dit is omdat ze zelf weten dat hun producten kwaliteit hebben en dus niet bang zijn een langere garantie geven.

Wat zijn de uitzonderingen?

Wel is het zo bij garantie dat er altijd uitzonderingen zijn en dingen waar je op moet letten. Dingen zoals vochtschade, schade aan de glasplaat of dataverlies worden vaak niet opgenomen in de garantie. En vaak vervalt je garantie ook als je door een andere partij je reparaties laat doen en vervolgens weer terugkomt naar de verkoper.

Hopelijk heeft dit artikel je geholpen bij het vergelijken van verschillende garanties die worden aangeboden op het internet. Hier op Refurbuy kun je gemakkelijk en snel alle shops en refurbished producten vergelijken en kopen. Ook kun je meer lezen over "wat is refurbished?" en de Duurzaamheid van refurbished devices.